خزه

۷ مرحله آسان برای ساخت دیوار خزه‌ای در فضای باز

بست ماس - ساخت دیوار خزه ای در فضای باز

اگر به دنبال راهی منحصر به فرد برای افزودن فضای سبز به محیط بیرونی خود هستید، استفاده از دیوار خزه‌ای راهی عالی برای جان بخشیدن به حیاط خلوت شماست. این پروژه برای هر کسی حتی یک مبتدی بسیار ایده‌آل است. تنها چیزی که نیاز دارید کمی صبر و داشتن اطلاعاتی در این خصوص است. در این پست ما شما را با ۷ مرحله لازم برای ساختن دیوار خزه‌ای آشنا خواهیم کرد.

دیوار خزه‌ای در فضای باز چیست؟

دیوار خزه‌ای در فضای باز روشی جدید و مدرن برای بهبود فضای بیرونی است که بسیار شبیه به دیوارهای داخل خانه است اما به جای استفاده از خزه‌های تثبیت شده از خزه زنده استفاده می‌شود که می‌توان آن‌‌ها را از ایوان، پاسیو یا حصار آویزان کرد. 

انواع خزه مورد استفاده برای دیوار خزه‌ای در فضای باز:

انواع مختلفی از خزه وجود دارد که می‌توان از آن‌ها برای دیوار خزه در فضای باز استفاده کرد و هر کدام ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند. رایج‌ترین انواع آن عبارت است از:

Cushion moss

این خزه که به leucobryum moss هم معروف است. نوعی خزه بسیار فشرده است که به رنگ سبز روشن است و روی سطوح سخت مانند سنگ رشد می‌کند. این خزه رشد کندی دارد و مدیریت و ساخت و ساز با آن بسیار آسان‌تر است. 

Sphagnum moss

خزه اسفاگنوم در واقع نوعی پیت ماس است که ارتفاع آن تا ۲۵ سانتی‌متر است. برگ‌های این خزه سبز روشن و ساقه‌ها قهوه‌ای رنگ هستند. خزه‌ها معمولا به شکل خوشه‌ای تشکیل می‌شوند و قسمت سر آن‌ها دارای رنگدانه است که مقدار زیادی آب را در خود نگه می‌دارند و هاگ تولید می‌کنند.

بست ماس - دیوار خزه‌ای در فضای باز

مزایای داشتن دیوار خزه‌ای در فضای باز

دیوار‌های خزه‌ای ترند جدید دکوراسیون داخلی هستند که مزایای زیادی دارند.

جاذب‌های صوتی طبیعی

یکی از شگفت‌انگیزترین مزایای دیوار طبیعی این است که به صورت طبیعی به عنوان جاذب طبیعی صدا عمل می‌کند. چنانچه محیط زندگی شما پرسروصدا  شلوغ باشد، این خزه‌‌ها قادر به جذب و خفه کردن سر و صدا هستند.

بهبود کیفیت هوا

یکی دیگر از مزایای دیوار خزه‌ای این است که می‌تواند به بهبود کیفیت هوای اطراف خود کمک کند. خزه‌ها سموم و آلاینده‌های هوا را جذب نموده بنابراین راهی عالی برای تصفیه‌ی هوای خانه یا محیط کار به حساب می‌آید. علاوه بر این رطوبت و اکسیژن را در هوا آزاد نموده که برای محیط زیست بسیار عالی است.

کمک به کاهش ذرات گرد و غبار موجود در فضا

دیوارهای خزه‌ای به کاهش ذرات گرد و غبار موجود در هوا کمک شایانی می‌کند از این رو راهی عالی برای تمیز نگه داشتن باغ است. بنابراین اگر از آلرژی یا آسم رنج می‌برید دیوار خزه‌ای در فضای باز می‌تواند راهی عالی برای کمک به بهبود کیفیت هوا باشد. 

نگهداری و مراقبت آسان

مراقبت از دیوار خزه‌ای در فضای باز آسان است. تنها کاری که باید انجام شود این است که هر چند روز یکبار آن‌ها را آبیاری نموده و مطمئن شوید که در محدوده‌ی سایه قرار دارد و خشک نمی‌شود. 

همچین اگر خزه شروع به رشد بیش از حد کرد باید هر از چند گاهی با قیچی اصلاح شود.

عایق طبیعی دما

خزه یک عایق عالی ست به این معنی که می‌تواند به خنک نگه داشتن خانه در تابستان و گرم نگه داشتن آن در زمستان کمک شایانی نماید. 

این به دلیل است که دیوارهای خزه با جذب گرما در طول روز و آزاد کردن آن در شب به تنظیم دما کمک کنند. برای منازلی که شب‌های سردی دارند این گزینه عالی به نظر ‌رسد.

کاهش سطح دی اکسید کربن در فضا

دیواره‌های خزه همچنین می‌تواند میزان دی اکسید کربن موجود در فضا را کاهش دهند.  جذب دی اکسید کربن و آزاد سازی اکسیژن راهی عالی برای کمک به تصفیه‌ی هواست. علاوه بر این تنظیم سطح رطوبت هم از مزایای دیگر استفاده از این دیوار خزه‌ای می‌باشد. 

بست ماس - مزایای دیوار خزه ای در فضای باز

دیوارهای خزه‌ای در فضای باز چقدر دوام می‌آورند؟

طول عمر دیوار خزه‌ای بستگی به نوع خزه‌ای که استفاده می‌کنید و شرایط که در آن خزه نگهداری می‌شود دارد. اگر در شرایط بهینه نگهداری شوند این خزه‌ها در فضای باز می‌توانند ۲ تا ۳ سال دوام بیاورند. باران سبک برای خزه مفید است زیرا آب باران به شکوفایی خزه کمک می‌کند. اما اگر در منطقه‌ای با شرایط آب و هوایی سخت زندگی می‌کنید برای حفاظت از آن نیاز است تا اقدامات حیاتی انجام دهید. 

اکنون که مزایای دیوار خزه‌ای در فضای باز را دانستید خوب است بدانید که می‌شود به سادگی اقدام به ساختن آن کنید. لوازم مورد نیاز برای انجام این کار عبارت است از:

  • خزه
  • مخلوط گیاهان
  • چوب مقاوم در برابر پوسیدگی برای ساخت قاب
  • مقداری سیم برای اتصال خزه

توجه داشته باشید که هنگام افزودن خزه به دیوار در فضای باز، از خزه زنده استفاده کنید و نه خزه مصنوعی. خزه مصنوعی فقط در داخل خانه استفاده می‌شود.

۷ مرحله برای ساختن یک دیوار خزه‌ای در فضای باز

۱. انتخاب مکان مورد نظر

اولین قدم این است که مکانی را که قرار است خزه روی آن آویزان شود مشخص شود تا اندازه فریم واقعی به دست آید. می‌توانید از هر دیواری آجری، سنگی یا حتی چوبی استفاده کنید. فقط مطمئن شوید که سطح آن عاری از هرگونه آلودگی و زباله است. 

۲. ساختن قاب مورد نظر 

اگر قرار است قاب را خودتان بسازید بهتر است از الوارهی مقاوم در برابر پوسیدگی استفاده کنید. فقط اطمینان حاصل کنید که در قسمت پایین قاب چند سوراخ ایجاد کرده‌اید تا آب بتواند از آن خارج شود.

پس از ساختن قاب مقداری تخته به پشت کار اضافه کنید تا بتوانید سیم را به آن وصل کنید. توجه کنید که مقداری سیم در قسمت بالایی بگذارید تا بتوانید خزه را به راحتی آویزان کنید.

۳. افزودن مخلوط بدون خاک

مرحله‌ی بعدی اضافه کردن یک لایه مخلوط بدون خاک به قاب است. این مخلوط به نگه داشتن خزه و حفظ سلامت آن کمک می‌کند.

این ترکیب را می‌توانید از آنلاین شاپ تهیه کنید. (برای افزودن این مخلوط حتما از دستکش استفاده کنید. 

۴. افزودن خزه به قاب

اکنون زمان آن است خزه را به قاب بچسبانید. این کار را می‌توانید با فشار دادن آن به مخلوط یا استفاده از مقداری سیم برای بستن انجام دهید. اگر قرار است مقداری گیاه به دیوار خزه‌ای اضافه کنید حتما باید آن را در خاک بکارید.

برای کاشت خزه حتما از پایین شروع کنید و به سمت بالا حرکت کنید تا خزه‌ها به صورت یکنواخت پخش شوند. 

۵. افزودن گیاهان به قاب

این مرحله کاملا اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید گیاهان دیگری را به دیوار خزه‌ای اضافه کنید. گیاهان زنده‌ای که برای استفاده در دیوار خزه‌ای توصیه می‌شود ساکولنت‌ها یا گیاهان ساقه کوتاه هستند. 

۶. آبیاری دیوار خزه‌ای

اکنون که کارتان تمام شده وقت آن است که دیوار خزه‌ای جدیدتان را آبیاری کنید. این یک مرحله‌ی مهم است و به ریشه زدن خزه و گیاهان کمک شایانی می‌کند. توصیه می‌شود آبیاری را با استفاده از یک اسپری انجام دهید. این کار را حتما صبح انجام دهید تا خزه در تمام طول روز فرصت خشک شدن داشته باشد. 

نکته: اگر متوجه شدید که دیوار خزه بیرونی در پایان روز هنوز مرطوب است، دیگر آن را تا زمانی که خشک نشده آبیاری نکنید زیرا آب زیاد می‌تواند باعث پوسیدگی خزه شود. 

۷. آویزان کردن دیوار خزه‌ای

مرحله آخر این است که دیوار خزه‌ای جدید خود را آویزان کنید. اگر که قاب ساخته‌اید به راحتی با استفاده از سیم آن را به محل انتخابی متصل کنید. 

اکنون دیوار خزه‌ای شما کاملا آماده است.

بست ماس - مراحل ساخت دیوار خزه ای

آیا می‌توان یک دیوار خزه‌ای برای فضای باز که قبلا ساخته شده خرید؟

اگر نمی‌خواهید دیوار خزه‌‌ای خود را بسازید، می‌توانید قالب‌های از پیش ساخته شده تهیه کنید یا طرح دلخواه و مناسب خود از فروشگاه‌ها و آنلاین‌شاپ‌ها معتبر سفارش دهید. 

مجموعه‌ی بست ماس ضمن قبول طراحی و اجرای انواع دیوارهای خزه‌ای، تمام قطعاتی را که برای ساخت یک دیوار خزه‌ای نیاز است از جمله خزه، مخلوط بدون خاک و حتی گیاهانی که لابلای این دیوار به کار می‌رود را به فروش می‌رساند. برای کسانی که می‌خواهند بدون زحمت باغبانی سنتی کمی فضای سبز به محیط بیرونی خود اضافه کنند، طراحی و ساخت دیوار خزه‌ای زنده ایده فوق‌العاده‌ای است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *