دسته بندی نشده

گلسنگ چیست؟

به بیان ساده گلسنگ، موجودی زنده و برخلاف تصور نه قارچ است و نه گیاه بلکه ترکیبی از نوعی قارچ و جلبک است. در زبان انگلیسی به گلسنگ “Lichen” گفته می‌شود.

اشکال مختلف گلسنگ

گلسنگ به شکل های پوسته ای، برگی و بوته ای در طبیعت وجود دارند. تقریبا در همه جای کره زمین حتی کویر و قطب وجود دارند و بر روی صخره‌ها، تنه‌های درخت و سنگ رشد می‌کنند. گلسنگ ها بیش از 17000  نوع مختلف دارند.عمر گلسنگ کوتاه است. بین زیست شناسان اختلاف نظری وجود دارد مبنی بر این که رابطه بین قارچ و جلبک به صورت انگلی است یا هر دو سود می برند و به اصطلاح همزیستی است. آن‌ها بر این باورند قارچ های تشکیل دهنده گلسنگ به صورت جدا در طبیعت وجود ندارند و بنابراین رابطه بین قارچ و جلبک از نوع انگلی می‌باشد.  تولید مثل در گلسنگ ها غیر جنسی است و بیشتر به صورت قطعه قطعه شدن صورت می‌گیرد. گلسنگ ها بسیار به آلودگی هوا حساس هستند و در برابر آلودگی مقاوم نیستند به این علت می‌توان از آن‌ها برای تشخیص سمی شدن محیط زیست استفاده کرد. گلسنگ با رطوبت رابطه خوبی دارند. در گذشته از گلسنگ برای درمان شوره موی سر استفاده می‌کردند. گلسنگ فواید زیادی دارد که می‌توان به درمان التهاب و زخم های پوستی، جوش و آکنه و غیره اشاره کرد. همچنین در تولید محصولات بهداشتی(مثل کرم‌های ضد آفتاب) و کفش های ورزشی(جهت از بین بردن بوی بد) کاربرد دارد. همچنین در شمال ایران نیز از گلسنگ برای نگهداری مواد غذایی استفاده می‌کردند.

پودر گیاهی گلسنگ دارویی برای درمان درد های کلیه است.  

به غیر از فایده های درمانی گلسنگ، به علت زیبایی هم در منازل یا محل کار و غیره می‌توان مورد استفاده قرار بگیرد.

تفاوت گل سنگ با گلسنگ در چیست؟

گُلسَنگ یک موجود تشکیل‌شده از جُلبَک و قارچ است. گلسنگ‌ها معمولاً بر روی تخته‌سنگ‌ها و همچنین دیوارها و تنه درختان به صورت ورقه‌های زرد یا خاکستری مایل به سفید یا مایل به سبز زندگی می‌کنند و نام علمی آن «Lichen» است.  اما گل سنگ‌ها گونه‌ای گیاه گلدار از تیره پاخرسیان است که بومی آفریقای جنوبی، ماداگاسکار و جنوب شرق آسیاست. برگهای گل سنگ معمولاً از نقاط رنگی صورتی، سفید یا قرمز پوشیده شده‌است و نام علمی آن «Hypoestes phyllostachya» می‌باشد.

bestmoss-گل سنگ

گیاه موسوم به گل سنگ که به عنوان زیبایی در خانه استفاده می‌شود.

گلسنگ-بست‌ماس

گلسنگ، که از هم زیستی جلبک و قارچ شکل می‌گیرد و زیبایی چندانی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *