اصول و المانهای موثر در طراحی داخلی مطب
مطب دکترها از دسته مکانهایی هستند که شما باید با رعایت سکوت در طولانی مدت بنشینید تا نوبت به چکاپ شما برسد. برای خیلی از افراد نشستن در مطب به شکل طولانی مدت یک کار زجرآور است. اما برای حفظ روحیه و آرامش در بیماران چه کاری میتوان انجام داد؟
یکی از کارهای بسیار تاثیر گذار برای ایجاد حس خوب در بیمار و کلاینت، طراحی داخلی خوب برای اتاق انتظار است؛ چرا که بیشترین زمانی که مریض در مطب میگذارند در اتاق انتظار است. اتاق بعدی که مریض به آن منتقل میشود یعنی اتاق پزشک نیز بسیار مهم است. طراحی داخلی اتاق پزشک باعث راحت بودن بیمار میشود و راحتتر مشکلات خود را بیان میکند، همچنین باعث اعتماد بیشتر بیمار به تخصص دکتر میشود که بسیار حائز اهمیت است.
در ادامه با بستماس همراه ما باشید تا درباره طراحی داخلی مطب بیشتر به شما آموزش دهیم.
محتوای جدول
طراحی داخلی اتاق انتظار مطب چگونه باید باشد؟
اتاق انتظار مطب، در طراحی داخلی کلی مطب بسیار مهم است؛ چراکه بیماران برای انتظار ممکن است ساعتها در مطب باقی بمانند به همین دلیل باید فضایی آماده شود تا بیماران در آرامش کامل در آنجا منتظر بمانند.
صندلیهای راحت در اتاق انتظار مطب
یکی از مهمترین چیزهایی که در مطب دکترها باید رعایت شود که اکثرا هم به آن توجه میشود، ایجاد یک فضای راحت برای بیمار است. همچنین پزشک مربوطه باید به نوع بیماران خودم توجه کند. برای مثال اگر شما یک دکتر ارتوپد هستید، باید توجه کنید که اکثر بیماران شما داری مشکلاتی قبیل پا درد و کمر درد هستند از این جهت باید صندلیهایی را در اتاق انتظار خود تعبیه ببینید که بیماران شما درد کمتری را تحمل کنند. صندلیهایی نرم که باعث کمر درد بیشتر بیمار شما نشوند.
انتخاب رنگ و نور خوب برای مطب
تاثیری که نورها و رنگها در ایجاد حس آرامش در دیگران دارند از لحاظ علمی کاملا ثابت شده است. سعی کنید در اتاق انتظار خود از رنگهای روشن و آرامش بخش استفاده کنید. شما میتوانید از لامپها کممصرف و پرنور استفاده کنید تا هم نور خوبی داشته باشید و هم در مصرف انرژی صرفهجویی کرده باشید.
توجه به بازه سنی اکثریت بیماران شما
اگر شما پزشک خردسالان هستید، سعی کنید تا از رنگهای روشن بیشتری استفاده کنید. وجود نقاشیهای کودکانه یا کاغذ دیواریهای که طراحهای کودکانه دارند میتواند قشنگ باشد.
ایجاد فضای سبز در مطب
یکی از مهمترین مقولههایی که در ایجاد حس خوب بیماران و کلاینتهای شما تاثیر دارد وجود فضای سبز مناسب با محیط است. داشتن گلدانهای کوچک و بزرگی مثل سانسوریا، فیتونیا یا حتی گیاهان آویزان مثل خزه اسپانیایی به جذابیت دو چندان مطب شما کمک میکند. وجود گلها و گیاهان باعث تصفیهی هوای مطب و پاکشدن آلایندگیهای موجود در فضای مطب میشود.
استفاده از دیوار خزهای در مطبها
یکی از جدیدترین روشهایی که برای ایجاد فضای سبز به کار میرود، دیوار خزهای است. دیوار خزهای یکی از جذابترین و به روزترین متدهای طراحی داخلی است، که توسط طراحان داخلی سرتاسر دنیا توجه زیادی به آن شده است. به غیر از ظاهر بسیار زیبایی که دیوارهای خزهای تثبیتشده دارند، ویژگیهایی مثل پاکسازی محیط، کاهش آلودگی صوتی، عدم نیاز به نگهداری و موارد بسیار دیگر باعث شده است که دیوارهای خزهای محبوبیت زیادی پیدا کنند.
»»» ماس وال (دیوار خزه ای) «««
یکی از جذابترین ویژگیهای دیوار خزهای برای طراحان داخلی قابلیت استفاده از آنها در هر طرح و شکلی است. شما میتوانید مانند تصویر روبهرو دیوار خزهای خود را روی سقف هم حتی نصب کنید که برای دندان پزشکیها میتواند فوقالعاده باشد چرا که بیمارهای آنها اکثرا به سقف نگاه میکنند و وجود اثر زیبایی مثل دیوار خزهای که روی سقف کار شده است میتواند برای آنها نو و جذاب باشد.
ویژگیهای دیوارهای خزهای تثبیت شده برای استفاده در مطب
- عدم نیاز به نگهداری
- عدم نیاز به آبیاری
- عدم نیاز به نور
- نیاز نداشتن به خاک و کود ( این ویژگی دیوارهای خزهای باعث جذب نشدن و دور ماندن حشرات میشود)
- کاهش دهنده آلودگی صوتی تا ۳۵ ٪ درصد.
- تصفیه کننده هوا
- باعث ایجاد آرامش در افراد
- قابل نصب روی هر سطحی مطابق باب میل طراح داخلی مربوطه (سقف، دیوار و …)
همهی این ویژگیها دیوارهای خزهای را به یک اثر هنری فوقالعاده تبدیل میکند که استفاده آنها در مطب باعث زیبایی بیشتر مطب شما و همچنین آرامش کلاینتهای شما میشود.
پرسشهای متداول پیرامون طراحی داخلی مطب
طراحی داخلی مطبها تاثیر مستقیم در آرامش روحی بیمارها دارد و از این جهت مهم هستند.
دیوارهای خزهای خاصیت تصفیه هوا دارند و از این جهت برای مطبها میتواند مفید باشد.
خیر دیوارهای خزهای نیاز به هیچگونه نگهداری ندارند.